chalski wrote: |
|
Wszyscy mówią że Shaiya PL to bedzie jak Metin czy Tibia ? Ale tak naprawde puki sie nie przekonamy na wlasnej skórze to nie mamy pewności czy tak naprawde to sie sprawdzi.
|
Keh. Ludzie się nie zmieniają. Większa część graczy używa potocznego języka i to się nie zmieni niezależnie od gry.
Liczba przekleńst może być mniejsza, ale i w tym względzie jestem pewien że większej liczbie Polaków się coś "wymsknie" niżeli by to miało miejsce na obcojęzycznym serwerze. W końcu w jakim innym kraju przeciętny młody "Kowalski" kończy każde zdanie obelżywym słowem.
Przejrzyj te fora raz jeszcze. Zobaczysz że większość z tych "jednorazowych" wizyt jest "uzbrojona" w mowę potoczną, skrótową i zapożyczenia z Angielskiego.
Jak już powiedziałem są ludzie, i to wielu, którym odpowiadają słowa typu "expić", "grindować" czy "dropić", lecz ja osobiście gdy je słyszę lub widzę nie mam pojęcia o co chodzi dopóki się chwilę nie zastanowię.
Tak samo jak pewnie ode mnie oczekuje się że będę akceptował taką mowę, tak Ci posługujący się nią powinni zaakceptować że nie wszyscy ją lubią i chociaż czasem powinni się trochę bardziej pomęczyć przy wypowiedziach, nie uważasz?!
No, ale dość już tego. Znając siebie pewnie kogoś urażę nawet nie mając takiego zamiaru, więc to tyle.
Tak czy inaczej, powodzenia.