Author Message

gigabart

Rank 0
PostedApr 18, 2010 9:33 am
super Graphi:D
oby tak dalej:P
gdybam wiedzial kto przetlumaczal megaten na niemiecki to bym sie tego typka spytal czy by mi to przetlumaczenie przeslal i bym zrobil na polskie:)
z niemieckiego na polski jest mi latwiej przetlumaczyc:P
Advertisement

serduszna

Rank 3
serduszna
PostedApr 28, 2010 10:02 am
z tego co pamietam wiekszosc tlumaczen dla megaten byla robiona przez wolontariuszy, nie wiem czy ta sytuacja sie zmienila obecnie i Aeria zatrudnila profesjonalnych tlumaczy

francuski i niemiecki serwer zostal zamkniety, podobno z powodu nieoplacalnosci, za malo osob wydawalo pieniadze na AP, nawet jesli polski serwer powstanie to musialoby byc duzo Polakow, ktorzy kupowaliby AP codziennie, obecnie za 1k AP placi sie okolo 30 zlotych

Beast_osw

Rank 0
Beast_osw
PostedApr 28, 2010 10:08 am
z tego co widzę to ruszyly zapisy do shaiya na cb.

Podpis usunięty ze względu na niewłaściwą treść

chalski

Rank 2
chalski
PostedApr 29, 2010 2:53 am
http://pl.shaiya.aeriagames.com/node/388/zarejestruj-si%C4%99-i-wypr%C3%B3buj-wersj%C4%99-beta

Link do news'a informującego o Polskim Close Beta news powstal prawie tydzień temu więc niedlugo powinien ruszyć.

fdghj

Rank 2
fdghj
PostedApr 29, 2010 4:20 am
Pomyślcie , server po polsu o.o to tak jakby grac w Metina albo tibie , granie tylko z Polakami to najgorsze co moze byc

kikix12

Rank 5
kikix12
PostedApr 29, 2010 6:05 am
fdghj wrote:
Pomyślcie , server po polsu o.o to tak jakby grac w Metina albo tibie , granie tylko z Polakami to najgorsze co moze byc  
Osobiście się z tobą zgadzam, lecz powiedziałbym że jestem dziwakiem ze względu że nienawidzę slangu a Polacy go mają znacznie więcej niż anglojęzyczne kraje.
Także dlatego że jak spróbowałem grać w Metin'a to połowa tekstu była przeklęństwami...ale kto by tam liczył...

Tak czy inaczej, są ludzie którzy nie mają dużego wyjścia (nie znają języków obcych) lub po prostu odpowiada im takie zachowanie. Nawyki trudno usunąć a w Polsce jakby nie patrzeć jest zdecydowanie większa tolerancja względem tego ze względu na popularność takiej mowy.

Przy okazji, twoja sygnatura jest za duża. Limit to 700X200 pikseli i 120 kb, włączając wszystkie grafiki i całość tekstu.

chalski

Rank 2
chalski
PostedApr 29, 2010 6:11 am
kikix12 wrote:
fdghj wrote:
Osobiście się z tobą zgadzam, lecz powiedziałbym że jestem dziwakiem ze względu że nienawidzę slangu a Polacy go mają znacznie więcej niż anglojęzyczne kraje.
Także dlatego że jak spróbowałem grać w Metin'a to połowa tekstu była przeklęństwami...ale kto by tam liczył...

Tak czy inaczej, są ludzie którzy nie mają dużego wyjścia (nie znają języków obcych) lub po prostu odpowiada im takie zachowanie. Nawyki trudno usunąć a w Polsce jakby nie patrzeć jest zdecydowanie większa tolerancja względem tego ze względu na popularność takiej mowy.

Przy okazji, twoja sygnatura jest za duża. Limit to 700X200 pikseli i 120 kb, włączając wszystkie grafiki i całość tekstu.  

Wszyscy mówią że Shaiya PL to bedzie jak Metin czy Tibia ? Ale tak naprawde puki sie nie przekonamy na wlasnej skórze to nie mamy pewności czy tak naprawde to sie sprawdzi.

kikix12

Rank 5
kikix12
PostedApr 29, 2010 6:28 am
chalski wrote:
Wszyscy mówią że Shaiya PL to bedzie jak Metin czy Tibia ? Ale tak naprawde puki sie nie przekonamy na wlasnej skórze to nie mamy pewności czy tak naprawde to sie sprawdzi.  
Keh. Ludzie się nie zmieniają. Większa część graczy używa potocznego języka i to się nie zmieni niezależnie od gry.

Liczba przekleńst może być mniejsza, ale i w tym względzie jestem pewien że większej liczbie Polaków się coś "wymsknie" niżeli by to miało miejsce na obcojęzycznym serwerze. W końcu w jakim innym kraju przeciętny młody "Kowalski" kończy każde zdanie obelżywym słowem.

Przejrzyj te fora raz jeszcze. Zobaczysz że większość z tych "jednorazowych" wizyt jest "uzbrojona" w mowę potoczną, skrótową i zapożyczenia z Angielskiego.

Jak już powiedziałem są ludzie, i to wielu, którym odpowiadają słowa typu "expić", "grindować" czy "dropić", lecz ja osobiście gdy je słyszę lub widzę nie mam pojęcia o co chodzi dopóki się chwilę nie zastanowię.

Tak samo jak pewnie ode mnie oczekuje się że będę akceptował taką mowę, tak Ci posługujący się nią powinni zaakceptować że nie wszyscy ją lubią i chociaż czasem powinni się trochę bardziej pomęczyć przy wypowiedziach, nie uważasz?!

No, ale dość już tego. Znając siebie pewnie kogoś urażę nawet nie mając takiego zamiaru, więc to tyle.

Tak czy inaczej, powodzenia.

chalski

Rank 2
chalski
PostedApr 29, 2010 6:50 am
A w rozmowie ze znajomymi nie używasz żadnych slów potocznych ?

Garatorn

Rank 0
PostedApr 29, 2010 6:56 am
fdghj wrote:

Heh, jest w tym troche prawdy Wink. Aczkolwiek brak interpretacji eliminuje 50% stuffu, ktory musisz przeczytac w grze. Kolejne 40% ograniczasz przez wylaczenie trade-chatu, a pozostale 7% jestes w stanie kontrolowac, dobierajac sobie odpowiednie towarzystwo Wink. Pozostaje wiec okolo 3% sytuacji, w ktorych bedziesz musial sluchac placzacych nubow... ale mysle ze 3% jest do przejscia Wink.

Swoja droga Chalski, jakby cos to rozwazam czy nie wskoczyc na Shaiya pl Wink