Author Message

Liltem

Rank 0
Liltem
Joined
31 Mar 2008
Posts
141
Location
Memphis United States
PostedDec 12, 2009 2:53 am
Ando i don't see any Akamai hosting the client just the old ones and the gf site has not been loading properly for me today and u guys are lucky i don't even get that far in the update it just says the Http won't connect

Advertisement

jinnb

Rank 0
jinnb
Joined
09 Sep 2008
Posts
60
Location
Jacksonville United States
PostedDec 12, 2009 3:07 am
I'm also having problems,it says HTTP can't connect or something of that nature,I don't understand you guys havn't worked on it have you?I log for a few hours come back and can't patch D:.Addict needs his game ;~; *Mumbles*

Chirugai

Rank 4
Chirugai
Joined
11 Nov 2008
Posts
2169
Location
United States
PostedDec 12, 2009 3:11 am
These are hit or miss temporary solutions, but they seem to be the top 3 working at the moment:

1. Bypass the Launcher

2. Try downloading a working install

3. Manual Patch


If none of those work for you, you'll likely have to wait until the staff comes up with a permanent solution.


fuzzledownunder

Rank 0
fuzzledownunder
Joined
23 Apr 2009
Posts
12
Location
Australia
PostedDec 12, 2009 5:15 am
I tried bypassing the launcher and downloading a working install, neither work, I'll try manual patch now.

Retired: Trixanne lvl 55 MB gunner Current: Akartra lvl 70 Enhancer/DD

fuzzledownunder

Rank 0
fuzzledownunder
Joined
23 Apr 2009
Posts
12
Location
Australia
PostedDec 12, 2009 6:19 am
Manual patch worked for me ^^

Retired: Trixanne lvl 55 MB gunner Current: Akartra lvl 70 Enhancer/DD

elflowernator

Rank 0
elflowernator
Joined
20 Nov 2009
Posts
4
Location
United States
PostedDec 12, 2009 9:02 am
nothing has worked for me I can't even manual patch the link to the patch times out.

Jayczzjc

Rank 0
Jayczzjc
Joined
08 Aug 2009
Posts
20
Location
United States
PostedDec 12, 2009 9:23 am
fuzzledownunder wrote:
Ok I've been trying for ages and ages and ages to get the game to work and it just refuses to. been trying once an hour since open beta and I haven't been able to play because it won't download the patch, same thing keeps on happening.

I have really slow internet but the game worked fine on closed beta. I tried even downloading the game from scratch again which took the entire day but it still won't work. I don't know much about my anti virus but I've tried to turn it off. Nothing I try works, I've tried going into the game files and using the exe file directly and stuff like that but nothing seems to work.

The patcher always starts working but then stops when it gets to this point:



Can anyone give me any advice or a step by step guide?

There's a possibility that it could be that my computer is infested with viruses =P

Also here's this if this helps at all...




*****************************************************************
Friday, December 11, 2009 ## 23:00:18
*****************************************************************
Mesg: --Before:V.1,3,

1,058,,
Mesg: --HTTP dumpfile: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/CompressionGameData/version.txt
Mesg: --HTTP dumpfile: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/GameDataFileList.txt.bz2
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... \
Mesg: --Http retry(0)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... |
Mesg: --Http retry(1)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... /
Mesg: --Http retry(2)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... -
Mesg: --Http retry(3)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... \
Mesg: --Http retry(4)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... |
Mesg: --Http retry(5)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... /
Mesg: --Http retry(6)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... -
Mesg: --Http retry(7)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... \
Mesg: --Http retry(Cool!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... |
Mesg: --Http retry(9)!!
Mesg: --FTP dumpfile Error: ftp://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Ftp can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... /
Mesg: --Ftp retry(10)!!
Mesg: --HTTP dumpfile Error: http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/Launcher.exe.bz2
Mesg: --Http can't connect, Waiting to retry download: \Launcher.exe ... -
Mesg: --Http retry(11)!!  


im having the same problem now as well now,i played it last night,but when i tried to play this morning it gave me the http note as well,did u put a new patch in the last 12 hours?ive got tired of trying things so i even downloaded and reinstalled it as well but still getting the same problem.idk what to do but add my name to the list of people having this problem in hopes of it getting fixed.

i retried it now but im still getting a http cant connect,but its says its for version txt or something,im just tired of it now. i have tried on all the computers in the house but all have the same problem.

dinosue2

Rank 5
dinosue2
Joined
20 Jan 2008
Posts
3617
Location
United States
PostedDec 12, 2009 11:08 am
Please see This thread for working around the faulty DNS from Comcast cable and Aeria Games. This works with ALL Aeria Games.

xanax0000

Rank 0
Joined
05 Nov 2009
Posts
1
Location
Romania
PostedDec 16, 2009 10:35 am

this is why you cant connect

12/16/2009 6:28:38 PM HTTP filter file http://grandfantasia.patch.aeriagames.com/release/ELF/20090211103217bz2/GrandFantasia.exe.bz2?2009121616 a variant of Win32/Packed.Themida application connection terminated - quarantined jngtfrde-PC\jngtfrde Threat was detected upon access to web by the application: C:\AeriaGames\GrandFantasia\_Launcher.exe.

so you only by pass that only when close antivirus.
and btw support shoud be real answer not auto bot generated message

kira_fernandez

Rank 0
kira_fernandez
Joined
21 Nov 2009
Posts
62
Location
United States
PostedDec 17, 2009 8:17 am

Re: Can't patch? Look here for help

Launcher Troubleshooting
im having trouble with my grand fantasia launcher it keeps saying http cant connect ready to retry download: version.txt...\

AndoSky wrote:
UPDATE:
A new installer has been hosted on the download page.
http://grandfantasia.aeriagames.com/download

Select the main download option (the mirrors will be updated later).


----------------------------------------------

Since a few of you are still having some trouble with patching. Our team is making some improvements to the patching system, but in the mean time here are some steps to try and resolve the issue:


BASICS

1. Restart your computer if you haven't done so already

2. Clear your internet explorer browser cache

3. Make sure you don't have a firewall that may be blocking the patching

4. Temporarily disable your anti-virus

5. If you are running Windows Vista, run the launcher in admin

6. If you are running Windows 7, try running the launcher in compatibility

7. If you haven't already, try reinstalling the game


ADVANCED

1. Try using the manual patch
http://forums.aeriagames.com/viewtopic.php?t=629687

2. If the manual patch isn't working for you by installing it through the launcher, it may be possible to extract the files into your game folder directly

3. Try editing your LuncherMod.ini file to see if this helps with patching:
OPT_TIMEOUT = 60 => OPT_TIMEOUT = 120

4. If you are able to get one of the above steps to work, but then you get a new error when you try to play the game, try performing a "Full Scan" from the launcher to verify your client files are correct.


LAST RESORT

1. Some players have mentioned renaming the connect.ini to connects.ini then running the client directly (bypassing the launcher) has worked for them. However this method is not recommended.


Please only post in this thread if you are having trouble with patching


--------------------------------

Some players also received help from this thread:
http://forums.aeriagames.com/viewtopic.php?t=630953  
Display posts from previous:   Sort by: