Author Message

swafferdonk

Rank 0
Joined
30 Aug 2014
Posts
1
Location
Canada
PostedSep 07, 2014 9:51 am

I keep losing connection.

So just like the subject says, I keep losing connection to the server. It usually happens at night cause my internet poops out at night or it's just a random occurrence. It's been happening more frequently recently. What do I do to fix it?
Advertisement

Dangerous.Guy

Rank 0
Dangerous.Guy
Joined
15 Jun 2014
Posts
86
Location
Venice Italy
PostedSep 11, 2014 1:08 pm
Check your connection first. Then the server, if the server is off, nobody can join and get the lost connection.

AVA_Shin

Rank 3
AVA_Shin
Joined
19 Jan 2013
Posts
1512
Location
Cairo, Egypt
PostedSep 11, 2014 3:42 pm
Hey there,

You have to do the following steps :-

1. The most important step : close both 'net_session_win.exe' processes through Task Manager and please note that one of both is anti-crash for the second so make sure both processes gets closed.

2. Make an exception in your firewall for AVA.exe and xm.exe OR Completely close your firewall (recommended).

3. Completely disable your Anti-virus functions to avoid further proplems SPECIALLY when you're using AVG or ME.

4. Close any Monitor program, any 'PC Care' programs Like Uniblue or IObit programs.

5. You should try to update your drivers to the latest
Try this one : http://www.iobit.com/driver-booster.php

6. Make sure you get the whole speed promised by ISP.

7. if you're using Wi-Fi, use cable instead.

8. Restart your router.

9. Close any program that uses bandwidth (uses amount of net speet)

10. Make sure your family members doesn't use excessive amount of net speed.

Please inform me back if the problem hasn't been fixed.
Sincerely,
- Shin

Display posts from previous:   Sort by: