Author Message

GMvash

GameMaster: Germany
GMvash
Joined
01 Sep 2010
Posts
103
Location
Banhammer City Germany
PostedNov 01, 2012 10:58 am

[IMPORTANT] Having FPS issues?

Please share them with us to find a solution!
Dear community,

we are right now investigating on certain lagging issues that some players reported over the last few days. For this we would like to ask you guys for your help by providing us the following information in case you had any unusual lags in the game recently:

1. Frames-per-second before and after those lags started occuring (estimates are fine as well)
2. Played map/mode when lags appear the most
3. A screenshot of your running processes in the task manager
4. Your PC specification/configuration
5. Game settings screenshot

We will collect this info here in this thread and send the finalized feedback to the developers at RedDuck and hopefully will be able to provide you guys with a solution very soon.

Thanks in advance.
Team AVA
Advertisement

deathnoob15

Rank 0
Joined
03 Aug 2012
Posts
63
Location
United States
PostedNov 01, 2012 11:00 am

Re: [IMPORTANT] Having FPS issues?

Please share them with us to find a solution!
GMvash wrote:
Dear community,

we are right now investigating on certain lagging issues that some players reported over the last few days. For this we would like to ask you guys for your help by providing us the following information in case you had any unusual lags in the game recently:

1. Frames-per-second before and after those lags started occuring (estimates are fine as well)
2. Played map/mode when lags appear the most
3. A screenshot of your running processes in the task manager
4. Your PC specification/configuration
5. Game settings screenshot

We will collect this info here in this thread and send the finalized feedback to the developers at RedDuck and hopefully will be able to provide you guys with a solution very soon.

Thanks in advance.
Team AVA  


I run 40 fps.

aheahhuea

The2009RKO

GameSage: Alliance of Valiant Arms
Joined
20 Apr 2010
Posts
5429
Location
Portugal
PostedNov 01, 2012 11:01 am

Re: [IMPORTANT] Having FPS issues?

Please share them with us to find a solution!
I'm having FPS Issues, gonna post all the info later.

tsunamiwaves

Rank 2
tsunamiwaves
Joined
22 Jul 2012
Posts
467
Location
Brooklyn United States
PostedNov 01, 2012 11:19 am
How about server issues? I use to get 1ping now it jumps to 30-50 I live in NY btw.

Posted By Aeria Mobile

wiNx.

GameSage: Alliance of Valiant Arms
wiNx.
Joined
07 Mar 2012
Posts
2594
Location
Germany
PostedNov 01, 2012 11:26 am
tsunamiwaves wrote:
How about server issues? I use to get 1ping now it jumps to 30-50 I live in NY btw.  


Ijjis Servers were located in NA. Aerias are in Canada.
Hence the ping difference is normal.

JayAreEmCeeJR

Rank 4
JayAreEmCeeJR
Joined
07 Oct 2012
Posts
2438
Location
Some toilet in Russia
PostedNov 01, 2012 11:30 am
I have been having occasional breaks, which then leads to a drop in my frames. But it stops after a few seconds/minute.
Also, there is the problematic low frames in the lobby/menu when I play the game for too long.

Not sure if any of those could apply.

overload4203963

Rank 0
Joined
23 Jul 2012
Posts
17
Location
Korea, South
PostedNov 01, 2012 2:27 pm
1. Frames-per-second before and after those lags started occuring (estimates are fine as well)
174 ~ 200FPS

2. Played map/mode when lags appear the most
"ALL MAP"

3. A screenshot of your running processes in the task manager:
http://i45.tinypic.com/24awgpg.jpg
http://i49.tinypic.com/plzic.jpg
http://i49.tinypic.com/9zo7wx.jpg


4. Your PC specification/configuration
http://i49.tinypic.com/2a95yr9.jpg

NVIDIA Configuration:
i choose Performance

*i need to know what the best configuration in NVIDIA 3D OPTIONS for A.V.A
Put Screenshot thanks.


5. Game settings screenshot
http://i50.tinypic.com/vq2qds.jpg


Other:
I also use a program(already built) to streangthen the CPU and is called "Power4Gear Hybrid", but is only allowed to use "TURBO" and the "EXTREME TURBO" is not allowed becouse A.V.A sees it as a cheat or hack, so i get kicked always from the room, when i put "EXTREME TURBO"
Here the image of that program:
http://i46.tinypic.com/ngt4pj.jpg


*NOTE*
other players have a low quality computers, but they do not take tanked/Lag FPS as in my case.

Levantation

Rank 2
Joined
29 Aug 2012
Posts
678
Location
United States
PostedNov 01, 2012 3:15 pm
1. FPS Before: 21
FPS Now: 20

2. Map: Lobby

3. SS of running processes:



4. PC Specs:

intel pentium 1 @ 1.4 ghz
radeon HD 2510 with 64 MB of memory
2 GB RAM

5. Settings:




other:

am from brazil

deathnoob15

Rank 0
Joined
03 Aug 2012
Posts
63
Location
United States
PostedNov 01, 2012 4:47 pm
Fps start: 40
Fps now: 22

Reason: INgame record feature of AVA

it should make u lag

Symphonica.

Rank 1
Symphonica.
Joined
23 Oct 2012
Posts
336
Location
United States
PostedNov 01, 2012 8:20 pm
Levantation wrote:
1. FPS Before: 21
FPS Now: 20

2. Map: Lobby

3. SS of running processes:



4. PC Specs:

intel pentium 1 @ 1.4 ghz
radeon HD 2510 with 64 MB of memory
2 GB RAM

5. Settings:




other:

am from brazil  
Ily.

Display posts from previous:   Sort by: