Author Message

Mr.Ghost_X

Rank 0
Joined
29 Jul 2012
Posts
52
Location
United States
PostedJul 29, 2012 8:30 pm   Last edited by Mr.Ghost_X on Jul 31, 2012 3:30 pm. Edited 10 times in total

Game-Guard (AVA) Error... (Solved)

GameGuard Error...Solution found, might work for you!
Error Files Screenshot: http://ppl.ug/UCpdHY98O0I/ & http://ppl.ug/r2AAUkLP1Bg/

erl Files: http://ppl.ug/XUOkcECNckA/

-----
Solution found 7/30. (May not work for everyone)

Okay.....since I try turning off my firewall/antivirus, I still get the game-guard error. I even try game-mode, that didn't even work, I did add it to the white-list..that didn't work..

Screenshot (game-guard error): http://ppl.ug/UCpdHY98O0I/ & http://ppl.ug/r2AAUkLP1Bg/

My Solution:

1. Remove your Anti-virus software just for this game..

or

2. Not the best solution, but it's better than the 1st one. Use "Virtual Machine".

-VMware Workstation: https://my.vmware.com/web/vmware/info/slug/desktop_downloads/vmware_workstation/7_0

-Virtual box: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

-Window Virtual PC: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/

I recommend you use "Window Virtual PC" aka "Window XP Mode" or "Vmware Workstation".
Yes it's free.

Hope this work for you.

Any other Solution, please post it.

-Thank you!


-----
7/31

Found something else on the internet:

How to get rid of it:

If you're unlucky enough to be leeched by Game Guard, here's how to rid yourself of the software.

Uninstall the game which Game Guard is bundled with. While this won't uninstall Game Guard, it will remove some of the .dll files (Dynamic Link Libraries) which Game Guard needs to communicate with the game.
Browse to the install folder of the original game and locate the 'Game Guard' folder. Chances are it has been left behind by the uninstaller, so delete the file from the directory and empty the recycle bin.
Make sure you can view hidden system files, and locate the following files:
npptnt2.sys

nppt9x.vxd

They normally reside in the Windows\System32 folder. Once you've found them, delete them.

The next part is the tricky part as it involves editing the registry. Go wrong here and you could render your operating system unusable, so be careful. It might be a good idea to create a system restore point before going further.

To run the registry editor: Click Start > Run > then type 'Regedit' without the quotes.
Browse to the following branch:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Services\\NPPTNT2

Remove the entire branch. Close Regedit and reboot your PC.
Download and run a good anti-rootkit detection program, such as Sophos' Anti-Rootkit scanner and run a full system scan. Remove any files found by the software and reboot your PC.
And that's it!

Source: http://www.alteredgamer.com/pc-gaming-tech/1709-how-do-i-uninstall-nprotect-game-guard/

----
7/31

Found this Game-guard bypass: (Not sure it'll work)

Bypass:
(Removed, from a hack forum site).

----
Please share your idea's, and help us solve this situation.

Link from Aeria_Felkon (Aeria: Product Manager) related to game-guard issue:
http://www.aeriagames.com/forums/en/viewtopic.php?t=1624937
----
Ultimate Solutions (100%):
Solution posted by "iiFreshboy":
http://www.aeriagames.com/forums/en/viewtopic.php?t=1625013

According to "iiFreshboy"

1. Go to game-guard folder
(Start>My computer>the drive you save the game in>Aeriagames-A.V.A>Binaries>Gameguard)

2. Do not delete the "Game-Guard Folder", just delete the data in the folder

3. Extract the files from this link: http://www.mediafire.com/?wezz3fyx2hdl1i7

4. If it works, please take your time and send a thank you message to "iiFreshboy".

Same Method: Posted by http://www.aeriagames.com/forums/en/viewtopic.php?p=13680697
Advertisement

iamhadi

Rank 0
Joined
29 Jul 2012
Posts
6
Location
United Arab Emirates
PostedJul 29, 2012 11:24 pm
im having the same problem any ideas on how to fix it?

babybellepvp3

Rank 0
Joined
25 Jul 2012
Posts
33
Location
Germany
PostedJul 30, 2012 12:22 am
Anti Virus Programs and Firewall off.
Then delete the game-guard folder and start the game.

Mr.Ghost_X

Rank 0
Joined
29 Jul 2012
Posts
52
Location
United States
PostedJul 30, 2012 6:16 am
babybellepvp3, I tried that, it didn't work Sad

It didn't work in "game-mode" either.

iamhadi

Rank 0
Joined
29 Jul 2012
Posts
6
Location
United Arab Emirates
PostedJul 30, 2012 8:03 am
it doesnt work in game mode i didnt try to turn off the firewall and antivirus

Mr.Ghost_X

Rank 0
Joined
29 Jul 2012
Posts
52
Location
United States
PostedJul 30, 2012 2:16 pm

Solution to Game-Guard (AVA) Error.

Solution...
Okay.....since I try turning off my firewall/antivirus, I still get the game-guard error. I even try game-mode, that didn't even work, I did add it to the white-list..that didn't work..

Screenshot (game-guard error): http://ppl.ug/UCpdHY98O0I/ & http://ppl.ug/r2AAUkLP1Bg/

My Solution:

1. Remove your Anti-virus software just for this game..

or

2. Not the best solution, but it's better than the 1st one. Use "Virtual Machine".

-VMware Workstation: https://my.vmware.com/web/vmware/info/slug/desktop_downloads/vmware_workstation/7_0

-Virtual box: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

-Window Virtual PC: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/

I recommend you use "Window Virtual PC" aka "Window XP Mode" or "Vmware Workstation".
Yes it's free.
Other: http://lifehacker.com/5714966/five-best-virtual-machine-applications

Hope this work for you.

Any other Solution, please post it.

-Thank you!

HOoDs323

Rank 0
Joined
23 Jul 2012
Posts
9
Location
United States
PostedJul 30, 2012 7:34 pm
I wouldn't be quick to uninstall or disable anything. I just started getting this error and nothing changed on my end. Might just be a temporary mishap.

unceldolan7

Rank 0
Joined
23 Jul 2012
Posts
20
Location
Canada
PostedJul 30, 2012 7:38 pm
This has not solved anything on my behalf.

HitManAVA

Rank 0
Joined
26 Jul 2012
Posts
6
Location
Nassau Bahamas
PostedJul 30, 2012 7:40 pm
GM's we need help here!

HitMan | 6thSense

Mr.Ghost_X

Rank 0
Joined
29 Jul 2012
Posts
52
Location
United States
PostedJul 30, 2012 7:46 pm
It's not a solution, but it works for me... Did you try using the Virtual PC?

Have you guys try contacting Aeriagames...I haven't gotten any respond for days.. They really need to create a guide for these error...
Display posts from previous:   Sort by: