Author Message

ZiggyIsGrape

Rank 5.2
ZiggyIsGrape
Joined
05 Nov 2011
Posts
17614
Location
Las Vegas, Nevada; United States
PostedNov 30, 2012 3:45 pm   Last edited by ZiggyIsGrape on Dec 06, 2012 1:16 am. Edited 6 times in total

How to take Screenshots of your desktop

For anyone who needs to SS their task manager and/or an error they are receiving when running AVA
This is for anyone who needs to take a screenshot of their task manager, an error they are receiving when starting AVA, or ingame in AVA. Or anyone that just needs to take a screenshot of their desktop in general for various purposes.






From there you can use these sites to upload the image
http://tinypic.com/
http://imgur.com/
http://beta.photobucket.com/

------------------------------------------------------
*IMPORTANT*
If you are using a laptop, you will need to use your function keye (FN) to access your print scrn key. (FN+PRINT SCRN)
your key can be in different places depending on the laptop make and model.
------------------------------------------------------


after that you can send the image URL or paste it in a thread.

This process should take no more than a minute Smile
Advertisement

DontCaeria

Rank 5
DontCaeria
Joined
04 Nov 2012
Posts
3605
Location
Totally not in the United States
PostedNov 30, 2012 3:47 pm
I use lightshot or screensnapr.

trainer772

Rank 5
trainer772
Joined
15 Feb 2012
Posts
3304
Location
Bowlofrice Korea, South
PostedNov 30, 2012 4:09 pm
I was hoping you'd stick this somewhere in your tech faq.

sofunmate2

Rank 3
sofunmate2
Joined
03 Sep 2012
Posts
1027
Location
Not in the United States
PostedNov 30, 2012 4:15 pm
I've always used print screen but I used to use a combination of Gadwin + Dropbox.
Gadwin would capture the screen OR window(and date it) and place the file in Dropbox's folder. Dropbox would upload it to it's site and I could copy a direct link to it from the site. That's my imagehost. Razz

Some people have also used gyazo but the ads got annoying if they didn't open the link and copy the image's direct link.

^ just some random alternatives

ZiggyIsGrape

Rank 5.2
ZiggyIsGrape
Joined
05 Nov 2011
Posts
17614
Location
Las Vegas, Nevada; United States
PostedNov 30, 2012 4:26 pm
trainer772 wrote:
I was hoping you'd stick this somewhere in your tech faq.  


I was planning on linking to it, with all these pics it would take up alot of space and clutter things

kakashi plz

trainer772

Rank 5
trainer772
Joined
15 Feb 2012
Posts
3304
Location
Bowlofrice Korea, South
PostedNov 30, 2012 4:29 pm
ZiggyIsGrape wrote:
trainer772 wrote:
I was hoping you'd stick this somewhere in your tech faq.  
I was planning on linking to it, with all these pics it would take up alot of space and clutter things  
Two steps ahead, aren't you.

pz.e

Rank 3
pz.e
Joined
27 Jul 2012
Posts
820
Location
United States
PostedNov 30, 2012 5:05 pm
Ziggy,

Some users play the game with laptops which have a function key typically located on the bottom left hand side of the keyboard next to the left-side control key between control and windows.

In order for laptop users to screenshot their desktop, they must hold the Function key (FN) and then press the print screen button on their laptop, and then proceed to copy / paste into Paint, and save the file, and then upload it to the appropriate website.

You may want to include that in your guide.

pze natural skill

SquishyBanned

Rank 2
SquishyBanned
Joined
12 Nov 2012
Posts
719
Location
Canada
PostedNov 30, 2012 5:57 pm
lolz @ laptops

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhuaehueahuaheuaehuaehuaehuaehauehaeuhaueh

ZiggyIsGrape

Rank 5.2
ZiggyIsGrape
Joined
05 Nov 2011
Posts
17614
Location
Las Vegas, Nevada; United States
PostedNov 30, 2012 5:57 pm
pz.e wrote:
Ziggy,

Some users play the game with laptops which have a function key typically located on the bottom left hand side of the keyboard next to the left-side control key between control and windows.

In order for laptop users to screenshot their desktop, they must hold the Function key (FN) and then press the print screen button on their laptop, and then proceed to copy / paste into Paint, and save the file, and then upload it to the appropriate website.

You may want to include that in your guide.  


Thanks, will do Wink

kakashi plz

KiIIamachine

Rank 1
Joined
02 Aug 2012
Posts
246
Location
Germany
PostedNov 30, 2012 6:06 pm

hyperdesktop dabes
their servers r never down
u can paint on the pic
press ok
it uploads and copys the link automatically into your clipboard
paste it somewhere
done

hyperdesktop (Y)
Display posts from previous:   Sort by: