Author Message

xtreme578

Rank 0
xtreme578
Joined
23 Jul 2012
Posts
6
Location
San Diego United States
PostedAug 23, 2012 10:35 am

Cannot start game

AVA has been running fine for me until about now.

When I press gamestart, it gives me a message that says failed to find steam_api.dll

Anyone know how to fix this?
Advertisement

Oberonu

Rank 3
Oberonu
Joined
02 Apr 2008
Posts
1144
Location
Yulee United States
PostedAug 23, 2012 11:40 am
Did you download this through the steam client or aeria ignite client?

I would tell you to redownload steam_api.dll and then go to run and use the Regsvr32 commands to register the steam_api.dll or you could uninstall the game, disable steam temporarily, then redownload the game through the aeria ignite client. The dll should be in the main aeriagames/ava folder and not a subfolder. You can check to see if it still exists there, if so then you can use Regsvr32 commands to register it again or if not you will need to redownload steam_api.dll and register it manually or you could redownload the entire client from aeria ignite and hope it resolves the issue.

Om nom nom nom! "You want me to give up? I've never learned how to. You do it first so that I know what it is, then I might consider it."

xtreme578

Rank 0
xtreme578
Joined
23 Jul 2012
Posts
6
Location
San Diego United States
PostedAug 23, 2012 5:49 pm
I have tried downloading from Aeria and Steam but both seem to not work.

I opened my AVA folder and I see steam_api and steam_appid but no steam_api.dll?
Display posts from previous:   Sort by: